Για τη βάση:
περίπου 250γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
150γρ ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών

Για τη γέμιση:
6 κρόκοι αυγών + 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
400γρ βούτυρο
120γρ ζάχαρη άχνη
40ml κονιάκ ή λικέρ (δυνατό)
4 μικρά φλιτζάνια κρύο espresso KIMBO (δυνατό)
300γρ σοκολάτα υγείας (τριμμένη)

Θρυμματίστε τελείως τα αμύγδαλα (αφήστε μερικά για κορυφή της τούρτας) και αναμίξτε τα με τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και να τους προσθέσετε στα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Διαιρέστε το μίγμα σε 3 μέρη και τοποθετήστε το καθένα μεταξύ δύο φύλλων από αλουμινόχαρτο διαμέτρου περίπου  24cm. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C και όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια και σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια συμπαγής μους. Προσθέστε τα ασπράδια στη μους. Ανακατέψτε το λικέρ και τον espresso KIMBO. Καλύψτε το πρώτο παντεσπάνι με ένα τρίτο του μίγματος αυγών και πασπαλίστε με το ήμισυ της σοκολάτας και το 1/3 της κρέμας. Τοποθετήστε το δεύτερο παντεσπάνι, πασπαλίστε με το μισό λικέρ και τον KIMBO espresso. Απλώστε το 1/3 της κρέμας και πασπαλίστε με το υπόλοιπο της σοκολάτας. Καλύψτε με το τρίτο παντεσπάνι, ραντίστε με το λικέρ και τον καφέ και απλώστε με την υπόλοιπη κρέμα. Καλύψτε το κέικ και το βάζετε στο ψυγείο για 4.5 ώρες. Πριν το σερβίρισμα, διακοσμήστε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα κομμένα σε λεπτά κομμάτια.