Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 8 ώρες
Συστατικά
6 κρόκοι αυγών
4 ασπράδια αυγών
180γρ. ζάχαρης
500γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος
Δυνατό  espresso KIMBO Gold Medal
1 πακέτο σαβαγιάρ (30τμχ) ή ένα παντεσπάνι (διαμέτρου 20 cm) κομμένα σε 3 στρώματα
κακάο σε σκόνη
1 φακελάκι βανίλια
1/2 φλιτζάνι espresso ρούμι

Χτυπήστε τους κρόκους με 170 γραμμάρια ζάχαρη, τη βανίλια και το ρούμι. Ξεχωριστά χτυπήστε την κρέμα που έχει αφεθεί στην ψύξη για αρκετές ώρες. Χτυπήστε τα ασπράδια με 10 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε το τυρί κρέμα μασκαρπόνε με τους κρόκους και αναμίξτε προσεχτικά. Απαλά ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια των αυγών, ενώ συνεχίζεται η ανάμιξη.
Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ βάλτε ένα λεπτό στρώμα κρέμας, βυθίστε τα μπισκότα σαβαγιάρ ή ένα κομμάτι από το παντεσπάνι στο κρύο καφέ και δημιουργήστε ένα στρώμα. Καλύψτε με ένα πλούσιο στρώμα κρέμας και πασπαλίστε με σκόνη κακάο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον άλλα δύο στρώματα. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με σκόνη κακάο στο κορυφαίο στρώμα.