Συστατικά για 8 άτομα
2 ασπράδια αυγών
125γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)

Για την σάλτσα σοκολάτας:
175γρ απλά κομμάτια σοκολάτας
150ml KIMBO espresso καφέ

Για τη γέμιση:
150ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του  γλυκού λικέρ γκράπα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι (χρυσό)

Για την επικάλυψη:
σαντιγύ
8 φράουλες
τριμμένη σοκολάτα

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν πολύ σκληρά και ανακατεύουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά. Κοσκινίστε στη σκόνη κακάο και ανακατέψτε λίγο-λίγο με μια σπάτουλα. Καλύψτε 2 ταψιά με χαρτί φούρνου και δημιουργήστε 8 μεγάλους κύκλους (7,5cm. διάμετρο) και 8 μικρότερους κύκλους (5cm.). Βάλτε το λευκό μίγμα των αυγών στο κορνέ για γλάσο με στόμιο ενός 1cm και να καλύψτε τους κύκλους με το μείγμα. Ψήστε τις μαρέγκες για δύο ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 °C. Αφήστε να κρυώσουν σε ένα συρμάτινο δίσκο.
Για τη γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα και αναμιγνύουμε τη γκράπα και το μέλι. Ρίχνουμε τα ¾ του μίγματος στις μεγάλες μαρέγκες και καλύψτε τις με τις μικρότερες μαρέγκες. Τοποθετήστε τις μαρέγκες σε ένα πιάτο και από πάνω τους την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες. Λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με τον καφέ σε ένα μικρό τηγάνι. Φέρετε το μίγμα σε σημείο βρασμού και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίξτε τη σως σοκολάτας γύρω από τις μαρέγκες και πασπαλίστε το επιδόρπιο με τριμμένη σοκολάτα.

Partners