Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: μέτριος /αρκετόςΥλικά για 4 άτομα
160γρ. ρύζι, 150ml γάλα, 100γρ. ζάχαρη άχνη, 1 αυγό
Ξύσμα από το ¼ του ενός λεμονιού και το ¼ του πορτοκαλιού
100γρ. τριμμένη φρυγανιά, 70γρ. σταφίδες, 1 ποτήρι ρούμι
2 μικρά φλιτζάνια καφέ espresso KIMBO
50γρ. ξερά σύκα
50γρ αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλιές του γλυκού κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά γλυκό του  ελαιολάδου
300γρ. μήλα ή / και αχλάδια σε κύβους ή σε φέτες
ζάχαρη άχνη

Μαγειρέψτε το ρύζι στο γάλα. Αναμίξτε όλα τα συστατικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη, σε 150 ml γάλακτος. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά (μπορεί επίσης να μαγειρευτεί σε φούρνο μικροκυμάτων).
Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο μίγμα. Αν είναι στεγνό, προσθέστε λίγο γάλα.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C.
Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και διακοσμήσετε προαιρετικά με φρέσκα σύκα.